Travel, Photography, Food & Music

 

 

www.reuv.nl                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyros

Gyros is eenvoudig te bereiden. Je maakt het van varkensvlees, kip of schapenvlees.

Onderstaand recept is met varkensvlees. Gyros smaakt heerlijk als je deze met turks brood eet.

Gyros is voor ons een vast onderdeel van een griekse maaltijd en past goed met de andere Griekse recepten op mijn site zoals: griekse salade, pilav, griekse aardappelen, griekse yoghurt en een goede knoflooksaus.

 

Aantal Personen

Bereidingstijd

4

15 Minuten

 

Ingredienten

800

2

2

gr

el

el

varkensvlees (niet te vet)

gyros kruiden

olie

 

 

Bereiding

Snij het vlees in kleine reepjes, ongeveer 0,5x3cm. Bestrooi met de gyros kruiden en wrijf het goed in het vlees. Verhit de olie in een koekepan en bak het vlees bruin en gaar.

Tip: bevochtig wat turks brood en doe dit even in de oven op 200 gr. tot het wat knapperig is. Doe de gyros tussen dit brood en doe er knoflooksaus over.

Liefhebbers bakken nog wat ui en reepjes paprika mee met het vlees.

 

 

rene.reuvekamp@gmail.com  2010 Privacy Policy Terms of Use

 

Recepten